hem anmälan program praktiskt pressrum kontakt tidigare mässor länkar

Utställare i monterhallen

Ändringar

Invigningsprogram

Kvällsprogram

Politikersamtal

Seminarier torsdag

Seminarier fredag

Seminarier lördag

Programöversikt

Medverkande

Utställare

Akademikerförbundet SSR – yrkesförbundet för dig inom socialt och psykosocialt arbete

Akademikerförbundet SSR är ett fackligt yrkesförbund för bl a psykoterapeuter. Förbundet har 53 000 medlemmar. Som medlem kan du räkna med ett personligt stöd i din yrkesutövning; stöd i frågor angående lön, övrig arbetsrätt och tillgång till förbundets yrkesexperter på just ditt yrkesområde. På hemsidan har du tillgång till SACO-lönesök, en databas för akademikerlöner, karriärutvecklingsprogram, interaktivt jobbsökarmaterial, information om arbetsrätt, policydokument och mycket mer. Vi har även specialservice för egenföretagare och chefer. Ordförande: Christin Johansson
www.akademssr.se

Barn- och ungdomspsykiatrin, Verksamhetsområde Specialenheter, Stockholms läns landsting – BUP

BUP:s specialenheter är ett verksamhetsområde inom Barn- och ungdomspsykiatriska divisionen i Stockholms läns landsting. Enheterna är specialiserade på särskilda behandlingsinsatser utifrån patientkategori eller metod. Enheterna är Bågen (familjevåld), Vasa (sexuella övergrepp), Flyktingenheten (familjer i migration), Psykoterapimottagningen för barn och ungdomar med funktionshinder, Samverkansklassteamet (konsultation till samverkansklasser), Signal (KBT-behandling), Mobilt asylteam och DBT-team. Enheternas uppgifter är klinisk verksamhet samt kunskapsinsamling/spridning inom BUP-organisationen, metodutveckling/utvärdering, konsultation och handledning.
www.sll.se  Föreläsningar: 231, 285, 320, 354 och 367

Barn- och ungdomspsykiatrin, Stockholms läns landsting – BUP

BUP har en dubbelmonter och BUP:s verksamhet som helhet presenteras i den ena delen av montern. Verksamheten består av lokala mottagningar, mellanvårdsenheter och klinikansluten vård. I montern presenteras det breda spektrumet av behandlingsmetoder som används inom BUP, för olika åldrar och olika problemområden. BUP har genom åren haft ett omfattande metodutvecklingsarbete som bl.a. beskrivs i BUP:s populära rapporter, vilka finns att beskåda och köpa i montern. I den andra delen av montern presenteras BUP:s specialenheter.
www.sll.se  Föreläsningar: 112, 151, 208, 269 och 288

Beroendecentrum Stockholm

Beroendecentrum Stockholm är Stockholms läns landstings organisation för specialiserad beroendevård. Kliniken har en övergripande psykoterapiorganisation som binder samman olika psykoterapinätverk. Patienter kan erbjudas individualpsykoterapi enligt psykodynamisk, kognitiv beteendeterapeutisk eller kognitiv metod. Familjeterapigruppen arbetar utifrån systemteoretisk grund och vår grupppsykoterapeutiska verksamhet utifrån gruppanalytisk metod. Beroendecentrum Sthlm är en forsknings- och undervisningsintensiv klinik.
www.beroendecentrum.se  Föreläsningar: 230, 230, 230, 250, 268 och 313

Beroendekliniken i Göteborg

Beroendekliniken i Göteborg erbjuder utredning och behandling vid komplicerat missbruk/beroende av alkohol, läkemedel och narkotika hos personer med olika grader av psykiatrisk problematik. Kliniken har specialistmottagningar bl a för unga, kvinnor, narkomaner, blandmissbrukare och personer med psykotisk problematik. Ett integrerat arbetssätt eftersträvas där psykiska, sociala och medicinska faktorer beaktas. Behandlingen är individanpassad och sker ofta i samverkan med anhöriga och andra verksamheter. Grunden för behandlingen av missbruket och den psykiska ohälsan är ett psykoterapeutiskt förhållningssätt där bearbetning, hållande och långsiktighet är avgörande moment.

Beteendeterapeutiska Föreningen – BTF

BTF bildades 1971 och är en ideell intresseförening för personer som är intresserade av att på olika sätt främja kognitiv beteendeterapi. Föreningen är Sveriges representant i European Association for Behavioural and Cognitive Therapies. Det finns två medlemskategorier i föreningen, medlemmar och stödmedlemmar. Medlemmar är personer med lägst steg-1 kompetens i KBT. Övriga medlemmar är stödmedlemmar, dessa har yttranderätt men ej rösträtt på årsmötet. Medlemskåren består utav psykologer, psykiatrer, socionomer, vårdpersonal etc. Antalet medlemmar i föreningen var under 2006 ca 1400 stycken. Föreningens nuvarande ordförande är leg psykolog och leg psykoterapeut Karin Ovefelt, e-post: mailto:karin_ovefelt@hotmail.com
 www.kbt.nu  Föreläsningar: 254,261, 303 326, 341 och 344

BoA Mellanvård

Vår målsättning är att hjälpa ungdomar och unga vuxna med psykiska och psykosociala svårigheter att träna och förbereda sig för ett så självständigt liv som möjligt. De som kommer till oss är mellan 17-25 år. I samarbetet med ungdomarna och dess nätverk är vardagsrutiner som skola, arbetet, praktik eller annan sysselsättning. Vår målgrupp omfattar många problemområden, från psykosociala till neuropsykiatriska tillstånd. BoA har totalt 13 platser, 4 platser i mellanvårdboende och 9 träningslägenheter. Plats Södermalm eller södernärförort.
www.boamellanvard.se

Bokförlaget Liber AB

Liber AB startades 1973 och är ett av nordens största läromedelsförlag. Vårt produktutbud sträcker sig från böcker och nyhetsbrev till digitala produkter i form av online- och utbildningstjänster. Och Libers sortiment är brett! Vår utgivning riktar sig till hela utbildningsmarknaden men även till professionella yrkesutövare. På Liber möter vi efterfrågan med ett uppdaterat och professionellt sortiment – för alla våra målgrupper! Vår utgivning i psykologi kännetecknas av ett genomarbetat innehåll med pedagogisk struktur. Vi vill att våra böcker ska ha en tydlig förankring i forskning, men också vara nära undervisningspraktiken och den kliniska praktiken.
Föreläsningar: 232 och 334

Bokförlaget Natur & Kultur

Natur & Kultur är ett av de största förlagen i Sverige med en bred utgivning inom ämnena psykologi, psykiatri och psykoterapi. Utgivningen inom dessa områden spänner från populärpsykologi som främst riktar sig till allmänheten, professionslitteratur för yrkesverksamma samt till kurslitteratur för universitets- och högskoleutbildningar.
www.nok.se  Föreläsningar: 100, 109, 154, 228, 271, 323, 328 och 351

Centrum för hypnospsykoterapi – CHP

Hypnos är en 100-årig metod för att gå in i avslappning och läkande trance. Det är en effektiv metod för att åstadkomma förändringar i sitt liv, sluta stressa, sluta röka, få bättre självkänsla. Hypnos kan lindra eller ta bort smärta och vara verksamt vid panikångest och fobier, depression och sömnlöshet samt vid en rad kroppsliga sjukdomar.
Föreläsningar: 159, 289 och 370

Cura Bokförlag och Utbildning AB

Förlaget ger ut kvalificerad facklitteratur inom ämnena psykiatri och psykologi. Både svensk och översatt litteratur – med tonvikt på neuropsykiatri och barn. Under psykoterapimässan presenterar vi en ny bok KBT och barn av Helen Adolfson och Maria Elmfeldt Öhrskog. e-mail curabook@cura.se
www.cura.se  Föreläsning: 353

Din vårdcentral Bagarmossen AB

Din vårdcentral Bagarmossen AB erbjuder hjälp av erfaren sjukvårdspersonal när man är sjuk eller behöver rådgivning om hälsan. Vårdcentralen har ett brett utbud av hälso- och sjukvård via sin husläkarverksamhet och basala hemsjukvård. För att möta det psykosociala behovet har vårdcentralen en leg psykoterapeut anställd. För ytterligare information besök vår hemsida.
www.dinvardcentralbagarmossen.se  Föreläsning: 282

Divan

DIVAN är en välkänd kulturtidskrift för psykoanalys och kultur som i år går in på sin 19e årgång. Många tidskriftsnummer är slutsålda men ett tjugutal nummer finns i lager och säljs på mässan till förmånliga priser. Det senaste numret, PSYKOANALYS OCH EVIDENS, utkom i januari 2008 och innehåller aktuella artiklar kring evidensbegreppet. Numrets bildkonstnär är JULIAN FREUD barnbarn till Sigmund Freud och världsberömd för sina uttrycksfulla oljemålningar. Han presenteras i numret av Nina Weibull.
www.divan.nu

Ericastiftelsen

På Ericastiftelsen bedrivs högskoleutbildning med inriktning på individualpsykoterapi med barn och ungdomar samt klinisk verksamhet och forskning. Verksamheten utgår från psykodynamisk teori och aktuell forskning inom psykoterapi och utvecklingspsykologi samt från klinisk erfarenhet. Ericastiftelsens mest omfattande utbildning leder till psykoterapeutexamen. Dessutom bedrivs vidareutbildningar inom diagnostik, handledning och specialpedagogik. Den kliniska verksamheten består främst av psykoterapi med barn och ungdomar och deras familjer. Forskningen är inriktad på frågeställningar relaterade till utbildning och behandling. Ordförande: Ingela Thalén
www.ericastiftelsen.se  Föreläsningar: 104, 128, 221, 242, 310 och 373

European Federation for Psychoanalytic Psychotherapy – EFPP

European Federation for Psychoanalytic Psychotherapy in the Public Sector and HealThRelated Services (EFPP) är en övergripande federation för nationella och internationella nätverk och organisationer. Den syftar till att bidra till en minskning av den psykiska ohälsan i medlemsländerna genom att främja utvecklingen av psykoanalytisk psykoterapi. Tre svenska sektioner individualpsykoterapi med vuxna, resp. barn och ungdomar samt gruppsykoterapi och den planerade fj ärde i par- och familjeterapi presenterar sina verksamheter. I montern berättar vi om olika verksamheter inom EFPP. Kontaktperson: Britta Blomberg, britta.blomberg
@ericastiftelsen.se Ordförande: Luc Moyson, Belgien
www.enigma.se/efpp

Expressive Arts Stockholm AB

Expressive Arts arbetar med utbildning, psykoterapier/självutveckling, handledning och kompetensutveckling bl a i form av Uttryckande Konstterapi, Guided Imagery and Music -GIM-, kroppsinriktad terapi/psykodrama och gruppanalys. I Svenska Institutet för Uttryckande Konstterapis regi ges en fyraårig utbildning i Uttryckande Konstterapi och i den ingår en grundläggande psykoterapiutbildning. I vår monter kommer vi att presentera utbildningar som planeras de närmaste åren. Institutet ingår i The International Network of Expressive Arts Therapy Training Centers som har medlemmar i Europa, Israel, USA och Canada.
www.expressivearts.se  Föreläsningar: 130, 283, 331 och 347

Förbundet S:t Lukas

S:t Lukas är en ideell och idéburen organisation med både professionell och frivillig verksamhet på psykodynamisk och kristen grund sedan 1939. S:t Lukas arbetar med frågor om det inre livets betydelse för individer, organisationer och samhälle. S:t Lukas har mottagningar på 30 orter i Sverige och erbjuder psykoterapi, handledning och konsulttjänster till enskilda, organisationer och näringsliv. S:t Lukas innehar examensrätt i psykoterapi och erbjuder psykoterapiutbildningar på samtliga nivåer. Utbildningsinstitutet ger även utbildningar i psykosocialt arbetssätt och själavård. Direktor: Thomas Söderberg. Rektor: Björn Elwin. Ordförande: Christopher Meakin
www.sanktlukas.se  Föreläsning: 107

Föreningen EMDR Sverige

EMDR är en psykologisk behandlingsmetod som kombinerar verksamma element från flera psykologiska skolor. EMDR används för psykologiska svårigheter efter traumatiska upplevelser såsom övergrepp, trafikolyckor, rån, traumatiska förluster, överfall etc. EMDR används också för behandling av prestationsångest, bristande självförtroende, fobier och andra traumarelaterade tillstånd. EMDR än en effektiv, evidensbaserad behandlingsmetod vid PTSD. Ordförande: Kerstin Bergh Johannesson
www.emdr.se  Föreläsningar: 160 och 304

Föreningen för Barn- och Ungdomspsykoterapeuter

Föreningen är öppen för leg psykoterapeuter utbildade vid Ericastiftelsen och för psykoterapeuter som har likvärdig utbildning i barn- och ungdomspsykoterapi. Föreningen bildades 1985 och hade vid senaste årsskiftet ca 150 betalande medlemmar. Föreningen är ansluten till European Federation for Psychoanalytic Psychotherapy in the Public sector (EFPP), bildad 1991 i London. Föreningen är med i nätverk för olika frågor rörande barn- och ungdomspsykoterapi. Den arrangerar också föreläsningar och fördjupningsseminarieserier. Ordförande: Veronika Bernalt Holmström
www.enigma.se/fbup

Gustaf Ståhlberg Psykoterapi-Undervisning-Handledning

Efter att i många år arbetat som psykoterapeut har jag ägnat mycket tid åt forskning. I doktorsavhandlingen redovisar jag fallstudier. Resultaten tolkas utifrån objektrelationsteoretiska och existentiella/religiösa tankegångar med betoning på motiven bakom att söka psykoterapi och målen för terapin. Tolv år senare gör jag en uppföljningsstudie av personerna, med tillägget att kommentera mina tolkningar.
Föreläsning: 225

Göteborgs Psykoterapi Institut – GPI

Göteborgs Psykoterapi Institut består av 35 psykoanalytiskt orienterade psykoterapeuter som bedriver psykoterapi, utbildning och handledning. GPI:s utgångspunkt är det omedvetnas närvaro, att symtomet har mening och att individen är i interaktion med kultur och samhälle. GPI grundades 1974 och bedriver förutom legitimationsgrundande psykoterapiutbildningar i Göteborg, Stockholm och Malmö även grund- och handledarutbildningar och specialkurser. Handledning ges till arbetsplatser inom varierande områden.
www.gpsi.se

Huddinge Ungdomsmottagning, Stockholms läns landsting

För många ungdomar är UM den första plats där dom söker hjälp på egen hand. För många kan det räcka med ett enstaka besök för att få svar på frågor och bekräftelse kring den egna utvecklingen. Andra behöver regelbunden kontakt under lång tid. UM bedriver ett brett förebyggande arbete, är lättillgängliga och har ett bra och respektfullt bemötande av de unga. De individuella kontakterna bygger på frivillighet och grundsynen hos personalen utgår från ett salutogent, det vill säga ett hälsofrämjande och icke sjukdomsinriktat perspektiv. UM arbetar utifrån ett tvärprofessionellt perspektiv. Personalen består av barnmorska, kurator, psykolog och läkare. Arbetet består av individuella samtal, undersökning, behandling, gruppverksamheter samt utåtriktat arbete.

Inside team

Inside team erbjuder Kognitiv beteendeterapi (KBT) till barn, ungdomar och vuxna. Vi erbjuder vidare psykologutredningar, handledning och konsultation, föräldraträning samt utbildning. Teamet består av leg. psykologer och beteendevetare med grundläggande psykoterapeututbildning i kognitiv beteendeterapi (KBT) samt legitimerad terapeut i kognitiv terapi. Vi har erfarenhet från skola, behandlingshem, barn och ungdomspsykiatri, vuxenpsykiatri, psykologiskt utredningsarbete samt habilitering. Teamet besitter specifik kunskap gällande barn och ungdomar med neuropsykologiska svårigheter samt beteendeproblem.
www.insideteam.se  Föreläsningar: 209 och 363

Institutet för Kroppsinriktad Psykoterapi - IfKP

IfKP, Institutet för Kroppsinriktad Psykoterapi, grundat 1975, har en specialinriktning på psykosomatiska problem, utbrändhet, smärta och stressrelaterade sjukdomar. Vi arbetar med analytisk kroppspsykoterapi, hypnos, EMDR, par- och samtalsterapi, samt jungiansk analys. Verksamma vid institutet är leg psykologerna/leg psykoterapeuterna Sven-Erik Levin, Gunilla Blomqvist, Teresa Allzén och Berit S Larsen. Vi arbetar med psykoterapi, handledning och utbildning.
www.kroppspsykoterapi.se  Föreläsningar: 262, 312 och 368

Institutet för Lacaniansk Teori och Praktik – ILTP

Institutet för Lacaniansk Teori och Praktik arbetar med att utveckla lacaniansk psykoanalytisk teori och praktik vari inkluderas jagstrukturerande psykoterapi och förhållningssätt. Jagstrukturerande psykoterapi har använts i ett 20-tal år. Dess effekt, process och tillämpningsområde har dokumenterats i en doktorsavhandling samt i forskningsrapporter och utvärderingsprojekt. ILPT:s medlemmar bedriver psykoterapi, handledning, utbildning och forskning. Ordförande: Annika Stencrantz Föreläsningar: www.jagstrukturerande.se  158, 206 och 294

Lasarettet Trelleborgs Psykiatriska Klinik

Psykiatriska kliniken Trelleborg Lasarettet bedriver psykoterapi och bildterapi i offentlig vård. Vi avser att presentera vår psykoterapeutiska verksamhet inom kliniken. Vi har bedrivit psykodynamisk psykoterapi inom den offentliga vården i snart 20 år. Idag har vi ett bredare utbud av psykoterapeutisk behandling med bl.a. kognitiv psykoterapi, familjeterapi, bildterapi, korttids psykoterapi, psykodynamisk psykoterapi samt psykoanalys. Vår ide är att presentera några av dessa psykoterapeutiska behandlingsformer med hjälp av bl.a. bildspel. Linköpings Universitet - IBL Vid Linköpings universitet ger vi psykoterapeututbildning med olika inriktningar: Relationell psykoterapi, Kognitiv Beteendeterapi, Systemisk familjeterapi samt Existentiell terapi. Strävan är att utveckla varje inriktnings speciella profil, teoretiskt och metodiskt, men även att samverka runt gemensamma terapiaspekter. Särskilda forskningsprogram och erfarenheter av kliniskt arbete stödjer denna utveckling. Föreläsning: 242

Magelungen

VÄGAR TILL HOPP OM FÖRÄNDRING.
Magelungen Behandling: Forskningsbaserat flerdimensionellt behandlingsarbete fokuserat på resurser och möjligheter. Behandlingshem, Dagverksamheter, Stöd- och Resursenhet, Utredningsenhet, MTFC-program, och öppenvårdsinsatser som psykoterapi, familjearbete, coaching och ART.
Magelungen Skola: Resursstark grund- och gymnasieskola med individuell utformning av pedagogiska insatser utifrån varje elevs egna förutsättningar.
Magelungen Kunskap: Ett kunskapsförtag med inriktning på kompetensutveckling inom behandling, skola och ledarskap. Under 2008 anordnar vi systemiska utbildningar i samarbete med KCC London.
Magelungen är ett personalägt aktiebolag som bildades 1993.
www.magelungen.com

Mansmottagningen mot våld i Uppsala – MVU

MVU har elva år bakom sig som projekt och sex år som mottagning för behandling av våldsbenägna män. Medarbetarna, både män och kvinnor, möter där männen, individuellt och i grupp, frivilliga och dömda, med deras våldsproblem. Den könsmedvetna fokuseringen på bearbetning av mäns våld mot kvinnor och barn har under de sista åren väckt nationell uppmärksamhet. Mareld Bokförlag Bokförlag. Mareld är ett fackboksförlag och har funnits sedan 1988. Vi har koncentrerat vår utgivning till böcker inom områden som psykoterapi, filosofi, pedagogik, socialt arbete, organisation och ledarskap etc. Bokhandel. I vår butik hittar du ett stort urval böcker på svenska och engelska inom ovanstående områden. Jämför våra priser. Nätbokhandel. Besök oss på www.mareld.se – vårt sortiment ökar ständigt. Utbildningsinstitut, konsultnätverk. Vi har samlat ett nätverk av erfarna konsulter, handledare och utbildare som vi presenterar på vår hemsida. Vi arrangerar även seminarier och utbildningar.
www.mareld.se  Föreläsning: 267

MBT-teamet, Psykiatri Sydväst

MBT-teamet, som hör till Huddinge psykiatriska öppenvårdsmottagning, arbetar med en ny behandlingsmetod för patienter med borderline personlighetsstörning, mentaliseringsbaserad terapi. Behandlingsprogrammet, som är utvecklat i London av Anthony Bateman och Peter Fonagy och kombinerar individualterapi med gruppterapi och psykopedagogiska inslag, har utvärderats i två randomiserade kontrollerade studier. MBT-teamet bedriver också forskning och utvärdering och har en livlig utåtriktad verksamhet.
www.sll.se  Föreläsningar: 204, 224, 244, 264 och 284

Mellanrummet

Mellanrummet är den enda tidskriften i Sverige som handlar om barn- och ungdomspsykoterapi. Den riktar sig till dem som är intresserade av psykoterapi för barn- och ungdomar och arbete med deras familjer. Artiklar om behandling och andra bidrag finns från olika verksamhetsområden runt om i Sverige och från andra länder. Tidskriften startades 1999 av några barn- och ungdomspsykoterapeuter i Stockholm och Göteborg med nära anknytning till psykoterapiutbildningarna där. Mellanrummet ges ut med två temanummer per år och har hittills utkommit med 17 nummer.
www.enigma.se/mellanrummet 

Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa – NSPH

Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa är ett nätverk bestående av patient-, brukar- och anhörigorganisationer inom det psykiatriska området. Vi representerar människor med psykisk ohälsa och sjukdom, neuropsykiatriska funktionshinder, beroendeproblematik och suicidalitet samt deras anhöriga. Vi ser oss patienter, brukare och anhöriga som en oumbärlig resurs i vården, stödet och behandlingen. NSPH arbetar med opinionsbildning, information och utbildning för att uppnå ökat brukarinflytande och en bättre psykiatri.
www.nsph.se  Föreläsningar: 307 och 348

Ord & Ton i Västerås

Verksamheten vid Ord & Ton i Västerås innefattar psykoterapi på psykodynamisk och kroppsorienterad grund, vilken kompletteras med ljudbehandling och musikavslappning. Ljudbehandlingen som utarbetats av Eva Grönwall under mer än 10 år bygger på en helhetssyn och kan ses som en syntes av västerländskt och österländskt tänkande, ett tänkande som också knyter an till modern forskning inom energimedicin. I utställningsmontern ges möjlighet att uppleva musikavslappning – en unik kombination av teknik, vatten och musik.
Föreläsning: 241

Palmkrons förlag – Internetbokhandel

Palmkrons förlag riktar nu in sig på psykologi, psykiatri och personlig utveckling. I år presenterar vi den första svenska heltäckande boken om mindfulness – Fri från stress med mindfulness av Åsa Palmkron Ragnar och Katarina Lundblad. Andra böcker i vår monter är De otroliga åren av Carolyn Webster-Stratton, KBT- Komma på bättre tankar av Åsa Palmkron Ragnar och Kritisk medicinsk antropologi av Melcher Ekströmer. Vi söker nya författare inom psykologi/psykoterapi!
www.palmkrons.com

Psykhälsan, Karolinska Universitetssjukhuset

Psykhälsan är Stockholms läns landstings mottagning för homo- och bisexuella män och kvinnor. Mottagningens uppdrag är att behandla svårigheter som är specifika för målgruppen. Utgångspunkten i vårt arbete är att homosexualiteten alltid för med sig en extra utmaning för identitetsutvecklingen. Varje homo- och bisexuell har att ta ställning till frågor om att komma ut, vilket sker i en ständigt pågående växelverkan med uppgiften att acceptera och integrera sexualiteten i sin identitet. Syftet med seminariet är att ge en beskrivning av mottagningen och det psykoterapeutiska arbete vi bedriver med homo och bisexuella patienter.
www.sll.se

Psykiatri Södra Stockholm. Stockholms läns landsting

Psykiatri Södra Stockholm erbjuder vård och behandling utifrån ett socialpsykiatriskt synsätt till boende över 18 år i fyra stadsdelar i södra Stockholm. I organisationen finns en Psykoterapienhet, där kvalificerad psykoterapi i olika former och inriktningar bedrivs. Inom allmänpsykiatrin finns Gruppteamet som stöd för olika former av gruppterapi ute i verksamheterna. Dessutom arbetar Psykiatri Södras personal på vårdcentralerna inom upptagningsområdet och inom sektorn finns tre mottagningar för unga som drivs tillsammans med Barn- och ungdomspsykiatrin, BUP sydost.
www.psykiatrinsodra.se  Föreläsningar: 133, 214 och 274

Psykologpartners

Psykologpartners är nordens ledande konsultföretag i tillämpad beteendeanalys och kognitiv beteendeterapi (KBT). Vi erbjuder konsulttjänster inom fyra affärsområden: kliniskpsykologi, internetbehandling, arbetspsykologi samt utbildning. Våra tjänster syftar till att förändra beteenden och bredda beteenderepertoaren hos våra kunder och klienter. Våra kunder finns bland privatpersoner, i offentlig sektor samt i näringslivet. Vi arbetar över hela Sverige och har kontor på sju orter: Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping, Västerås och Helsingborg. Företaget har 60 medarbetare.
www.psykologpartners.se  Föreläsningar: 203, 226, 248, 308 och 332

Psykoterapienheterna City, Nordöst och Psykiatrin Södra, Stockholms läns landsting

I vår monter vill vi ge en gemensam presentation av de tre psykoterapienheterna inom Stockholms läns landsting: Psykoterapienheten City, Psykoterapienheten Nordöst och Psykoterapienheten Psykiatri Södra. Vi erbjuder psykoterapi utifrån olika psykoterapeutiska inriktningar för personer aktuella inom psykiatrin. Genom att ha en gemensam monter önskar vi lyfta fram att psykoterapi är ett specialistområde inom offentliga sektorn. Syftet är att ge mässbesökarna en lättillgänglig och enhetlig bild av vilket utbud av psykoterapi Stockholms läns landsting erbjuder.
www.sll.se  Föreläsning: 343

Psykoterapiinstitutet - PI

Psykoterapiinstitutet är en resurs för Stockholms läns landsting (SLL). Med klinisk verksamhet som bas bedrivs utbildning, utveckling och forskning inom psykoterapiområdet. Av de ca 40 anställda vid PI, är ca 25 legitimerade psykoterapeuter. De flesta har även lärare- och handledarkompetens. Behandlingen innefattar olika former av psykodynamisk psykoterapi, individuellt och i grupp, med vuxna från 18 år. En del psykoterapier bedrivs inom utbildnings- och forskningsverksamheterna. Upptagningsområdet är hela SLL. PI erbjuder också olika kurser och utbildningar. Karolinska Institutet bedriver i samverkan med PI universitetsutbildningar i psykoterapi.
www.slso.sll.se/pi  Föreläsningar: 108, 113, 125, 131, 153, 162, 213, 233, 253, 273, 287, 311, 327 och 346

Psykoterapimottagningen, Kuratorskliniken, Karolinska Universitetssjukhuset Stockholm

Kuratorskliniken startade hösten 2007, officiell start januari 2008, en psykoterapimottagning som ett komplement till klinikens psykosociala arbete med patienter inom den somatiska vården på Karolinska Universitets sjukhuset. Mottagningen utgörs av fyra leg. psykoterapeuter med varierande inriktning såsom kognitiv psykoterapi, psykodynamisk individualpsykoterapi samt familjeterapi. Samtliga har långvarig erfarenhet av arbete med kroniska och akuta sjukdomar. Att drabbas av fysisk sjukdom i kombination med psykisk sårbarhet och emotionell belastning kan leda till behov av psykoterapi för patienter och/eller närstående.
www.sll.se

PsykoterapiStiftelsen

PsykoterapiStiftelsen – stiftelsen för främjandet av psykisk hälsa genom psykoterapi – bildades i januari 2003 av Riksföreningen PsykoterapiCentrum. Stiftelsens huvuduppgift är att främja psykisk hälsa hos barn, ungdomar, vuxna och äldre genom att verka för att psykoterapi, utan särskild angiven inriktning, blir tillgänglig för dem som kan dra nytta av den. I enlighet med denna målsättning har Stiftelsen även som uppgift att anordna Psykoterapimässan. Den nu aktuella femte Psykoterapimässan är den tredje som sker i Psykoterapi- Stiftelsens regi. Ordförande: Ulla Grebo
www.psykoterapistiftelsen.se  Föreläsningar: 126, 161, 222, 229, 272, 321, 342 och 366

Psykoterapisällskapet i Stockholm AB

På utbildningsinstitutet bedrivs psykoterapiutbildning, konsultation, handledning och forskning samt en psykoterapimottagning. Vi har examensrätt för psykoterapeutexamen och status som psykoterapihögskola. De legitimationsgrundande utbildningarna i gruppanalytisk psykoterapi samt familjeterapi omfattar 90 poäng. På grundläggande nivå ger vi en psykoterapiutbildning motsvarande 60 poäng. Vidare har vi bl a handledar- och lärarutbildning, 1-terminskurs i gruppsykoterapi, fokuserad korttidspsykoterapi samt kurs i tillämpad counselling.
www.psykoterapisallskapet.se  Föreläsningar: 114, 293 och 314

Psykoterapiutbildningen, Umeå Universitet

Enheten för psykoterapi vid Umeå Universitet erbjuder legitimationsgrundande utbildningar (90 hp.) inom individuell vuxenpsykoterapi med psykodynamisk och kognitiv inriktning, familjeterapi samt barn- och föräldraterapi. Enheten erbjuder även grundläggande psykoterapiutbildningar, en med bred inriktning vari ingår psykodynamisk, kognitiv och familjeorienterad psykoterapi (60hp.) samt en grundläggande med beteendeterapeutisk inriktning (KBT 45hp.). Handledar- och lärarutbildningar har erbjudits under åren och även fristående kurser utifrån olika önskemål. Detta gäller även forskarutbildningskurser inom psykoterapeutiska teorier och metoder.
www.umu.se

Psykoterapiverksamheten vid Hässelby-Vällingby psykiatriska mottagning

På Hässelby-Vällingby psykiatriska öppenvårdsmottagning arbetar 33 behandlare. Tolv personer är legitimerade psykoterapeuter, övriga har en grundläggande psykoterapeututbildning. I vår arbetsmodell integreras psykoterapibehandlingen med övrig behandling och vi eftersträvar en terapeutisk bredd. Ett psykoterapeutteam bedömer patientens psykoterapibehov, psykoterapilämplighet och därefter passande behandling. Vi erbjuder psykoterapier med kognitiv, kognitiv beteendeterapeutisk eller psykodynamisk inriktning, individuellt eller i grupp. Vi har även dansterapi, familjeterapi och EMDR-behandling.
www.sll.se

Riksföreningen för Suicid Prevention och Efterlevandes Stöd – SPES

SPES är till för alla som har någon närstående som tagit sitt liv. SPES är en ideell organisation som är rikstäckande, partipolitiskt och religiöst obunden. I första hand verkar vi som en anhörigförening med stöd och hjälp till de som har förlorat någon genom suicid. I andra hand arbetar vi för att minska antalet suicid och öka kunskapen i samhället om att suicid går att förhindra samt att suicidproblematiken är ett samhällsproblem och att det preventiva arbetet behöver förstärkas. SPES telefonjour 08-34 58 73 är öppen varje dag kl 19.00-22.00 Förbundsordförande: Mariann Åström
www.spes.nu

Riksföreningen PsykoterapiCentrum – RPC

Riksföreningen PsykoterapiCentrum är landets största intresseförening för att utveckla och stödja psykodynamiskt orienterad psykoterapi och har ca 1250 medlemmar. RPC arbetar med fortbildning, information, etik, vårdavtalsfrågor, skriver remissvar på statliga utredningar och gör uppvaktningar och aktioner angående psykoterapi. RPC deltar i psykoterapins utveckling internationellt. RPC följer och stödjer psykoterapiforskningens utveckling. RPC ger ut tidningen INSIKTEN. Ordförande: Bengt Sandström
www.rpc.nu  Föreläsningar: 101, 111, 120, 157, 205, 263, 270, 290, 306, 324 och 352

Röda Korsets Center för torterade flyktingar

Röda Korsets Center för torterade flyktingar (RKC) vänder sig till torterade flyktingar som har permanent uppehållstillstånd och är boende inom Stockholms län. RKC:s team arbetar utifrån ett helhetsperspektiv med hänsyn till de medicinska, psykologiska och sociala aspekterna i mötet med patienten. Teamets terapeuter erbjuder stödjande och bearbetande samtal utifrån dynamiskt och kognitivt tänkande, i förekommande fall med kompletterande terapeutiska tekniker, som EMDR, kroppsorienterad gruppterapi samt bildterapi i grupp. Teamet har till sig knutet ett nätverk av konsulter.
www.redcross.se  Föreläsning: 252

Sektionen för psykoterapi, Karolinska Institutet

Sektionen för psykoterapi anordnar Basutbildning i psykoterapi (60 högskolepoäng) och Psykoterapeutprogrammet (90 högskolepoäng). Båda utbildningarna har två inriktningar, psykodynamisk terapi och kognitiv beteendeterapi. Basutbildningen leder fram till kompetens att bedriva psykoterapi under handledning. Psykoterapeutprogrammet leder fram till psykoterapeutexamen som berättigar till psykoterapeutlegitimation efter ansökan hos Socialstyrelsen. Vid sektionen bedrivs psykoterapiforskning. Ett flertal doktorander är antagna till forskarutbildning.
www.ki.se  Föreläsningar: 108, 113, 125, 131, 153, 162, 213, 233, 253, 273, 287, 311, 327 och 346

Skyddsvärnet

Föreningen Skyddsvärnet i Stockholm är en ideell förening som bildades 1910 som en enskild hjälporganisation för frigivna fångar och deras familjer med huvudsyftet att förbättra integreringen i samhället av dem som avtjänat sitt straff. Idag bedriver Skyddsvärnet olika former av socialt utvecklingsarbete för klienter i Stockholmsregionen med syfte att medverka till en human kriminalvård och socialtjänst som minskar risken för återfall. Exempel på verksamheter är utslussning för klienter, stödboende, placering i familjevård och olika former av brottsförebyggande program. Föreningen anordnar 4–8 gånger om året seminarier inom det social- och kriminalpolitiska området.
www.skyddsvarnet.se

Sofiaängens behandlingsenhet och skola AB

Sofiaängen är en psykoterapeutisk dagverksamhet på Södermalm. Vi vänder oss till ungdomar mellan fjorton och tjugo år med psykiska och sociala problem, psykiatriska och neuropsykiatriska diagnoser. I behandlingen ingår individualpsykoterapi, familjeterapi, och miljöterapi. Enheten har en skolverksamhet med undervisning på grund- och gymnasienivå. Från och med hösten -08 kommer Sofiaängen att starta ett eget friskolegymnasium med behöriga lärare som har psykoterapeutiska vidareutbildningar samt en rektor som är specialpedagog.
www.sofiaangen.se  Föreläsning: 127

Stadsmissionens Terapicenter för Unga

Stadsmissionens Terapicenter för Unga är en enhet inom Stockholms Stadsmissionen med uppdraget att utmana och komplettera samhällets bristande resurser då det gäller psykisk ohälsa hos unga och unga vuxna. Vi erbjuder kostnadsfri eller praktiskt taget kostnadsfri psykodynamisk terapi, av varierande längd och frekvens, till unga 16–25 år. Verksamheten bygger i stor utsträckning på volontära terapeuters arbete. För närvarande pågår ca 100 terapier, övervägande långtidsterapier, på centret.
www.stadsmissionen.se

Stiftelsen Kricagården

Stiftelsen Krica som sedan tidigare driver ett behandlingshem och ett stöd- och träningsboende utökades i februari 2006 med en öppen psykoterapimottagning riktad till ungavuxna och deras föräldrar. Mottagningen finns på Södermalm i Stockholm och har sedan starten varit välbesökt. Hit är man välkommen enskilt eller i grupp, tillsammans med sin familj eller partner. Vi erbjuder också utbildning och handledning.
www.krica.a.se  Föreläsning: 202

Stiftelsen Trollängen

Trollängen är ett behandlingshem beläget i Almunge, 25 km öster om Uppsala. På Trollängen finns 25 platser och vi har hela Sverige som upptagningsområde. Åldersgränsen är 18 år och uppåt och vi tar emot både män och kvinnor med missbruk, psykos, svår ångest, ätstörningar, självskadebeteende mm. Tyngdpunkten i behandlingen är psykodynamisk individualpsykoterapi som leds av legitimerade psykoterapeuter med lång och unik erfarenhet. Varje klient har en egen individuellt utformad behandlingsplan som grund för ett progressivt och dynamiskt behandlingsarbete. Behandlingshemmet är bemannat dygnet runt årets alla dagar.
www.trollangen.se

Stockholms Akademi för Psykoterapiutbildning - SAPU

SAPU är en privat högskola för psykoterapiutbildning och innehar examinationsrätt. För närvarande går 50 kursdeltagare i legitimationsgrundande utbildning i psykoterapi. SAPU bedriver även handledar och lärarutbildning, grundläggande psykoterapiutbildning och utbildning i korttidspsykoterapi. Inriktningen är modern psykodynamisk psykoterapi, med sin grund i brittisk objektrelationsteori, självpsykologi och relationell psykoterapi.
www.sapu.se  Föreläsning: 201

Stockholms Institut för psykodrama, sociometri och gruppterapi – SIPS

Stockholms Institut för Psykodrama, Sociometri och Grupppsykoterapi bildades i juni 1998 i syfte att sprida kunskap om och främja användning av psykodrama genom att anordna utbildning från grundläggande nivå fram till psykodramaregissör samt introduktionshelger. Psykodrama är improviserad teater som metod både för psykoterapi och i andra typer av grupper för handledning, organisation, undervisning och teaterutbildning. Det innebär tonvikt på exponering, det spontant kreativa och det implicita i det intersubjektiva mötet inom en humanistisk referensram. Institutets lärare är nästan undantagslöst leg. psykoterapeuter, alla med lång klinisk erfarenhet.
www.sipsykodrama.info  Föreläsningar: 121, 207, 300 och 333

Studentlitteratur

Studentlitteratur AB är Sveriges ledande förlag för kvalificerad kurs- och facklitteratur. Företagets samlade utgivning omfattar över 3 500 titlar författade av 4 000 forskare och lärare. Förlaget är verksamt inom läromedel för grundskola och gymnasium, kurslitteratur för universitet och högskola samt kvalificerad facklitteratur för yrkesverksamma. Läromedel som integrerar böcker och digitala medier utgör en växande del av utgivningen.
www.studentlitteratur.se 

Svenska C G Jung Stiftelsen

Svenska C G Jung Stiftelsen bildades 1988. Stiftelsen verkar för ökad kännedom om C G Jung och analytisk psykologi genom att anordna kurser, föreläsningar och seminarier samt förmedling av analytiker och psykoterapeuter med inriktning mot analytisk psykologi. Vänföreningar som genomför föredrag och seminarier i nära samarbete med Stiftelsen finns i Stockholm, Göteborg och Skåne. Stiftelsen ger ut årsboken Coniunctio samt medlemstidningen Jungbladet som presenterar verksamheten. Stiftelsen publicerar också en serie småskrifter som behandlar olika temata ur ett jungianskt perspektiv. Ordförande: Anna-Brita Krakenberger www.jungstiftelsen.se

Svenska föreningen för Dansterapi

Svenska föreningen för dansterapi har som målsättning att främja och vidareutveckla dans som terapi i medicinska sammanhang och i samhället som helhet. Föreningen fungerar som kontaktorgan med liknande organisationer i Sverige och utomlands, samt som remissinstans för myndigheter. Inom dansterapiföreningen finns både yrkesutövande dansterapeuter och andra fackintresserade som stöder dansterapin utveckling.
www.dansterapi.info  Föreläsningar: 150, 246 och 325

Svenska Föreningen för Familjeterapi – SFFT

Svenska Föreningen för Familjeterapi – SFFT är en ideell förening vars syfte är att representera familjeterapins utveckling i Sverige. Familjeterapin började lanseras i Sverige under 1970-talet och har sedan dess nått allmän spridning. Familjeterapi fokuserar på människors relationer och mötet mellan familjen och terapeuten syftar till att generera idéer som gör att familjemedlemmarnas hälsa kan öka eller problem minskas genom att familjens egna resurser används på ett nytt sätt. Det systemteoretiskt grundade förhållningssättet används även i förändringsarbete med grupper. Ordförande: Rolf Hessel
www.sfft.se  Föreläsning: 292

Svenska Föreningen för Gruppsykoterapi och Grupputveckling

Föreningen har som uppgift att samla medlemmar för utbyte av erfarenheter, bilda lokala nätverk och intressegrupper, främja utbildning och forskning som gäller grupper och gruppsykoterapi, främja nationella, nordiska och internationella kontakter, verka som remissinstans, bedriva informativ versamhet, samarbeta med liknande intresseföreningar. Ordförande: Kirsten Artin Kronkvist
www.gruppterapi.org

Svenska Föreningen för Klinisk Hypnos – SFKH

Svenska Föreningen för Klinisk Hypnos – SFKH bildades 1966. Hypnos är bl.a. fokusering under djup avspänning. Samtalsterapier intensifieras med hypnos. Kognitivt eller psykodynamiskt – fel fråga! Vi anpassar hypnosen efter klientens personliga dynamik. Vi integrerar kunskap från olika skolor och är aktiva i internationella kongresser (ESH, ISH). Enligt svensk lag får bara legitimerade behandla med hypnos. Vi månar om den lagen, men lekmän går runt den. Möt oss i montern, fråga om seriös hypnos! Ordförande: Susanna Carolusson
www.hypnosforeningen.se  Föreläsningar: 103, 249 och 340

Svenska Föreningen för Kognitiva och Beteendeinriktade terapier – sfKBT

Svenska föreningen för kognitiv psykoterapi bildades 1986 och bytte namn till Svenska föreningen för Kognitiva och Beteendeinriktade Terapier 2006. sfKBT är en intresseförening med syfte att främja forskning, utbildning och behandling inom KBT. Föreningen har cirka 1000 medlemmar. I KBT ligger fokus på att förändra mindre funktionella informationsprocesser (kognitioner) och beteenden som upprätthåller ett problem eller en störning. KBT är dokumenterat effektivt och bygger på vetenskaplig forskning och beprövad erfarenhet. Arbetssättet lägger tonvikt på en god samarbetsrelation genom gemensam förståelse, struktur, målinriktning samt återkoppling. Ordförande: Cecilia Svanborg
www.kognitiva.org  Föreläsningar: 105, 122, 123, 152,163, 164, 211, 220, 227, 243, 245, 251, 266, 286, 301, 302, 305, 329, 350, 351, 362, 365 och 372

Svenska föreningen för psykisk hälsa – Sfph

Svenska föreningen för psykisk hälsa är en ideell, politiskt obunden förening med uppgift att främja psykisk hälsa i samhället. Det sker framför allt genom olika utbildningsinsatser, t ex föreläsningar, diskussionskvällar samt utgivning av böcker, foldrar, monografier. Sfph:s tidskrift heter Psykisk Hälsa och utkommer med fyra nummer per år. En annan gren i verksamheten är Föräldratelefonen, dit föräldrar kan ringa anonymt och tala med erfarna psykologer och socionomer. Ordförande: Per Anders Rydelius
www.sfph.se  Föreläsning: 280

Svenska Föreningen för Symboldrama

Föreningen är en sammanslutning av terapeuter som arbetar med symboldramametoden. Metoden är psykodynamiskt orienterad och man arbetar med inre bilder för att kunna påverka djupare skikt i personligheten. Föreningen anordnar 2-årig utbildning för leg. psykoterapeuter samt 3,5-årig för dem med steg 1-kompetens. Seminarier och fortbildning ingår i verksamheten liksom nättidningen Källan. Symboldramaterapeuter finns över hela landet och föreningen samverkar med symboldramaföreningar i andra länder. Ordförande: Marta Cullberg Weston
www.symboldrama.se  Föreläsningar: 155, 210, 223, 328, 349, 360 och 374

Svenska Imagoföreningen

Imago relations- och familjeterapi har utvecklats av psykologerna Harville Hendrix och Helen Hunt i USA. Metoden är integrativ och bygger på teorier och tekniker hämtade från bl a psykodynamisk, kognitiv och systemisk psykologi. Centralt är den interrelationella dialogen där man genom spegling, validering och empati får inblick i den andres värld. Man arbetar även med beteendeförändring och mindfulness. Idag finns i Sverige ca 30 certifierade Imagoterapeuter. Den svenska föreningen är knuten till Imago international.
www.imagotherapy.com  Föreläsning: 134

Svenska OCD-förbundet Ananke

Svenska OCD-förbundet Ananke stödjer personer med tvångssyndrom/OCD och deras anhöriga, samt verkar för att information om OCD och om evidensbaserad behandling sprids. Det sker bl.a. i tidningen Nytt om OCD. OCD är en allvarlig ångestsjukdom som försvårar skolgång och som obehandlad ofta leder till isolering och förtidspension. Det intressepolitiska arbetet syftar till att sprida kunskap och skapa förståelse i samhället i stort. Lokalföreningar och kontaktpersoner finns på 18 orter och erbjuder stöd/studiegrupper för personer med OCD och anhöriga. Medlem i HSO och nätverket NSPH. Ordförande: ElisabeThPousette och LisbeThSagefj ord
www.ananke.org  Föreläsningar: 260 och 369

Svenska psykoanalytiska föreningen – Spaf

Svenska psykoanalytiska föreningen är en vetenskaplig förening som är ansluten till IPA (International Psychoanalytical Association) och har ca 200 medlemmar. Föreningen har en mottagning för förmedling av psykoanalys för vuxna och för barn och ungdomar. Man har också en omfattande vetenskaplig verksamhet, samt informerar på olika sätt om psykoanalytisk teori och praktik, bl a genom föreläsningar i samarbete med ABF och utbildningsdagar i Stockholm, Göteborg, Skåne, Umeå och Uppsala. Föreningens institut bedriver utbildning av psykoanalytiker. Ordförande: Anneli Mark-Orbinski
www.psykoanalys.se  Föreläsningar: 132, 156, 212, 291, 364 och 371

Svenska psykoanalytiska sällskapet – Spas

Svenska psykoanalytiska sällskapet bildades 1968 och är ansluten till IPA (International Psychoanalytical association). Föreningen bedriver utbildning i psykoanalys samt fördjupning och vidareutbildning i teoretiska och kliniska seminarier. Föreningen håller offentliga föreläsningar. Flera av föreningens medlemmar har gett ut böcker bl a ”Inre värld och yttre verklighet, Föreläsningar inspirerade av Ludvig Igras bidrag. Hans Camitz (red.)”. Psykoanalytiska sällskapet har en mottagningsverksamhet dit allmänheten kan vända sig för att gå i psykoanalys eller psykoanalytiskt orienterad psykoterapi. Ordförande: Alexandra Billinghurst
www.spas.nu  Föreläsningar: 102, 234, 240, 309, 322, 330 och 361

Sveriges Psykologförbund

Sveriges Psykologförbund är ett fackligt yrkesförbund för psykologer och forskare inom psykologin. Förbundet har 8600 medlemmar och tillhör Saco, Sveriges akademikers centralorganisation. Som medlem får du yrkesgemenskap och nätverk, stöd och rådgivning kring arbetsrätt, lön, karriär, yrke och etik, tillgång till lönestatistik, förmånliga försäkringar och mycket mer. Vi har även specialservice för egenföretagare som inkluderar möjligheten att marknadsföra sig via www.psykolognet.se. Psykologer är specialister på psykologi och Psykologförbundet arbetar för att göra psykologisk kompetens tillgänglig i samhället på lika villkor för alla t ex i primärvård och elevhälsa. Ordförande:Lars Ahlin
www.psykologforbundet.se

 Sällskapet för Existentiell Psykoterapi – SEPT

Sällskapet för existentiell psykoterapi, SEPT, är en ideell förening, vars ändamål är att främja existentiella perspektiv och existentiell psykoterapi, att vara en aktiv röst i samhället och utgöra ett forum för existentiell praktik och teori. Mer information finns på hemsidan. Ordförande: Lance Cederström
www.existens.nu  Föreläsningar: 106, 124, 200, 247, 281 och 345

Tjejzonen

Tjejzonen är en partipolitisk och religiöst obunden ideell förening vars målgrupp är tjejer mellan 12–25 år. Vår verksamhet bygger på tillgänglighet via chatt och mail, stödsamtal, plugghjälp, storasyster- och mentorskap. Vi har även en ätstörningszon. Vi arbetar mot rasism, våld, mobbing, förtryck och missbruk och är öppna för tjejer och kvinnor oavsett kultur, sexualitet eller religion. Tjejzonen utökar nu sin verksamhet med en Terapifond i samarbete med Psykoterapistiftelsen. Ordförande: Lotta Gusterman
www.tjejzonen.com

Transkulturellt Centrum

Transkulturellt Centrum (TC) är Stockholms läns landstings (SLL:s) kunskapscentrum i transkulturell psykiatri och asyl- och flyktingsjukvård. TC erbjuder utbildning, konsultation, handledning och metodutveckling för hälso- och sjukvårdspersonal inom SLL. Mål för verksamheten: TC uppmuntrar och bidrar till hälso- och sjukvårdspersonalens kompetensutveckling i kulturmötesfrågor och frågor kring migration och flyktingskap. För att förverkliga dessa mål ska TC vara ett kunskapscentrum inom kärnområdena transkulturell psykiatri och hälso- och sjukvård för asylsökande och flyktingar.

Tri Psykologi AB

Tri Psykologi är ett nystartat företag, som erbjuder psykoterapi, handledning och utbildningar till företag, organisationer och privatpersoner. Arbetet bedrivs utifrån ett modernt psykodynamiskt koncept, vilket uttrycks med mottot att ”förstå något som ännu inte har blivit förstått”. Konceptet kan användas förebyggande eller problemlösande. Genom att se sammanhang och få nya insikter kan man gå från låsning till lösning. Ingen människa kan leva om sitt liv, utan har att utifrån sin levda erfarenhet hantera livet i relation till sig själv och andra. Kvinnor och män upplever och ser olika på sig själva och vad som händer dem i livet, därför är genus tänkande en given utgångspunkt i vårt arbete.
www.tripsykologi.se  Föreläsning: 265

Viksjö Gård AB Psykoterapeutiskt Center Behandlingshem & Resursenhet

Viksjö Gård Behandlingshem tillhandahåller kvalificerad psykoterapeutisk behandling för ungdomar 14–20 år med psykiska och psykosociala problem. Behandlingen vilar på psykodynamisk grund och består av individualterapi och familjeterapi integrerade med miljöterapi, som utgör basen för hela verksamheten. Viksjö Gård Resursenhet arbetar med ungdomar i behov av stöd- och behandlingsinsatser för att klara ett självständigt boende och/eller komma igång med och upprätthålla en meningsfull sysselsättning. Resursenheten arbetar även med ungdomar i utslussning från behandlingshemmet. Till Resursenheten hör också ett Stödboende med plats för 4 tjejer.
www.viksjogard.se  Föreläsning: 110

VISAY

Att bestämma sig för att gå i psykoterapi är ett stort steg för många. Idag är sökandet efter en terapeut ett ansträngande projekt med en djungel av nya begrepp och opersonlig ”eniroinformation”. En av anledningarna är de många inriktningar som idag finns. STF:s mål är att etablera det mest kompletta registret av psykoterapeuter, där den hjälpsökande kan finna relevanta upplysningar avseende psykoterapi och via sökmotor finna en passande terapeut, med hjälp av en personlig sida för varje terapeut, där central information finns.
www.svenskaterapiformedlingen.se

 

Allt material Copyright © 2007-2008 PsykoterapiStiftelsen.

Alla rättigheter förbehållna. Med reservation för ändringar.

www.psykoterapimässan.se Uppdaterad 2008-01-06 Sidansvarig: Webbmaster